Antispam Beleid

Ons antispam beleid is van toepassing op alle hosting pakketten die Niqex aanbiedt.

Spam gaat officieel onder de definitie “Unsolicited Bulk Email” (UBE) door het leven. In andere woorden: grote hoeveelheden email berichten die ongevraagd naar ontvangers wordt gestuurd.

Om als spam geclassificeerd te worden moet een email dus ongevraagd en in bulk verzonden worden. Alleen een combinatie van die twee factoren zorgt ervoor dat email ‘officieel’ als spam wordt gezien.

Ongevraagde emails zijn relatief normaal en ook geaccepteerd. (tenzij de inhoud van de mail in strijde is met de wet en/of onze algemene voorwaarden, bijvoorbeeld phishing en/of voordoen als een ander). Bij ongevraagde mail gaat het meestal om persoonlijk (of zakelijk) contact.

Het sturen van grote hoeveelheden email is ook geaccepteerd, dit zijn bijvoorbeeld mailinglijsten, nieuwsbrieven of het uitsturen van vele facturen op hetzelfde moment (een voorbeeld van iets wat wij zelf doen).

Er is een grote kans dat u zelf wel eens een spam email in uw inbox heeft gekregen. De meest veelvoorkomende vorm van spam is commercieel, iemand die wat wilt verkopen. Andere bekende vormen van spam zijn politiek georiënteerde oproepen of aankondigingen.
Goede doelen? Mag ook niet, spam blijft spam.

We zijn erg streng als het gaat om spam, het brengt namelijk ons netwerk in gevaar. Door spammers is het mogelijk dat ons netwerk op de zogehete blacklists komen, daardoor bestaat het gevaar dat meerdere klanten geen email meer kunnen verzenden. Dat is iets wat we te allen tijde willen voorkomen.

Onze strenge handeling is dus puur uit bescherming van onszelf en dat van onze klanten.

Ter bescherming tegen spam heeft elk domein een limiet op de hoeveelheid mails die verstuurd kunnen worden per uur.

100 e-mails per uur per domein. dat is onze standaard limiet. Voor de meeste mensen is het opheffen van dit limiet niet eens nodig. Mocht het nou wel nodig zijn om dit op te heffen, stuur dan een bericht naar onze support dienst. We zijn dan genoodzaakt om (snel) het mailverkeer te controleren (let op, alleen het verkeer), als wij geen reden zien om de limitering in stand te houden dan wordt deze direct na controle opgeheven.

Hoe dan wel?

Er moet actief toestemming zijn gegeven door de ontvangende partij om de mail(s) te ontvangen.

Dit gebeurt via een bevestigde opt-in. Nadat een aanmelding plaatsvindt moet de ontvangende partij bevestigen (via email) dat hij/zij zich daadwerkelijk wilt aanmelden voor de emails. Als de ontvangende partij dit niet bevestigd moet er van uitgegaan worden dat het adres is opgegeven door iemand anders dan de eigenaar of dat de eigenaar zich heeft bedacht.

Zodra de ontvangende partij bevestigd pas dan is er actief toestemming gegeven voor het ontvangen voor de emails.

Waarschuwingen voor spam

Als u een mail van ons ontvangt met een waarschuwing voor spam dan zult u actie moeten ondernemen om herhaling te voorkomen. Er wordt hooguit één (1) waarschuwing verstuurd, mocht er geen verbetering te zien zijn dan wordt de dienst afgesloten.

Mocht het zo zijn dat we een ‘bekende’ spammer of spamdienst herkennen, dan sluiten we de dienst per direct af.

Een spam waarschuwing wordt pas verstuurd nadat het mailverkeer door zowel automatische systemen als handmatige controle (wij controleren alleen het handelen van het systeem in dit geval) wordt gezien als spam.

menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Copy link
Powered by Social Snap