Hoe log ik in bij cPanel?

Om de werking van uw website of andere functionaliteiten zoals e-mail te beheren is het soms nodig om in te loggen bij het controlepaneel cPanel.
In deze handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u dit het makkelijkste kunt doen.

Stap 1: inloggen in de klantomgeving

Klik op onze website rechtsboven op "log in", u komt nu op het inlogscherm van de klantomgeving (zie onderstaande afbeelding). U kunt hier inloggen op uw account. Bent u uw wachtwoord vergeten? Volg dan de stappen om uw wachtwoord te herstellen.

Afbeelding 1: Inlogpagina van de klantomgeving

Stap 2: navigeren naar uw dienst

Zodra u bent ingelogd komt u op de home-pagina van de klantomgeving. Klik op de knop "diensten", u komt terecht op een pagina die er uit ziet als onderstaande afbeelding. Klik op de dienst die voor u van toepassing is.

Afbeelding 2: overzicht van uw diensten

Stap 3: navigeren naar cPanel

U bent als het goed is aangekomen op een pagina die er uitziet als onderstaande afbeelding. Klik op de knop "log in bij cPanel" aan de rechterkant van uw scherm, de knop is in de afbeelding met een rode pijl aangegeven. Er wordt nu een nieuw tabblad geopend waarin het controlepaneel van uw webhosting pakket wordt geladen.

Afbeelding 3: overzicht van uw geselecteerd dienst

U bent nu ingelogd bij het controlepaneel cPanel.