Hoe kan ik mijn email whitelist instellingen inzien en wijzigen?

De email-whitelist is een methode om te garanderen dat een specifieke e-mail afzender altijd wordt afgeleverd in uw postvak. Het toevoegen van een adres aan de whitelist zal er voor zorgen dat dit adres wordt genegeerd in alle anti-spam filters.

Volg de onderstaande stappen om de whitelist instellingen in te zien en aan te passen.

Stap 1: Log in bij de klantomgeving en navigeer naar uw diensten

U bevindt zich nu op een pagina die er uit ziet zoals onderstaande afbeelding (afbeelding 1)

Afbeelding 1: Overzicht van de diensten in uw account. (klik om de afbeelding te vergroten)

Klik op de dienst die voor u van toepassing is.

U bevindt zich nu op een pagina die er uit ziet zoals onderstaande afbeelding (afbeelding 2)

Afbeelding 2: Overzichtspagina van de geselecteerde dienst. (klik om de afbeelding te vergroten)

Klik op "Login bij cPanel" aan de rechterkant van het scherm.
(de knop is in de bovenstaande afbeelding aangegeven met een rode pijl en vierkant)

Er wordt een nieuw tabblad geopend waarin het controlepaneel van uw webpakket wordt geladen (cPanel).

Stap 2: Het navigeren naar het anti-spam paneel

Zodra het controlepaneel klaar is met laden zult u een pagina zien die overeenkomt met onderstaande afbeelding (afbeelding 3).
In de onderstaande afbeelding zijn verschillende secties ingeklapt om de pagina wat rustiger te maken en om de nadruk te leggen op de e-mail sectie. Als u de e-mail sectie niet direct kunt zien, scroll dan een stukje naar beneden totdat deze sectie in beeld komt.

Afbeelding 3: Overzichtspagina van het cPanel controlepaneel. (klik om de afbeelding te vergroten)

In de e-mail sectie, klik op de knop "Professional Spam Filter".
(De knop is in bovenstaande afbeelding aangegeven met rode pijl en vierkant)

U bevindt zich nu op een pagina die er uit ziet als onderstaande voorbeeld.

Afbeelding 4: Overzichtspagina met uw domein(en) die gebruik maken van de anti-spam filters.
(klik om de afbeelding te vergroten)

Klik op de knop "Login" voor het account dat voor u van toepassing is.
Een nieuw tabblad wordt geopend waarin het anti-spam paneel wordt geladen (dit kan soms even duren).

Stap 3: Het navigeren naar de whitelist instellingen

Zodra het anti-spam paneel klaar is met laden zult u een pagina zien die overeenkomt met onderstaande afbeelding (afbeelding 5).

Afbeelding 5: Overzichtspagina van het anti-spam paneel. (klik om de afbeelding te vergroten)

Op de overzichtspagina, klik op "Afzenders op witte lijst".
(De knop is in bovenstaande afbeelding aangegeven met een rode pijl en vierkant)

U komt op een pagina die er uit ziet als onderstaande afbeelding (afbeelding 6).

Afbeelding 6: Menu voor de Whitelist. (klik om de afbeelding te vergroten)

De pagina laat nu nog niet zien welke adressen wel of niet zijn toegevoegd op de whitelist.
Klik op de knop "Toon resultaten" om de lijst met toegevoegde adressen te laten zien.

De resultaten zullen er uit zien als onderstaande afbeelding (afbeelding 7).

Afbeelding 7: Menu voor de Whitelist inclusief resultaten. (klik om de afbeelding te vergroten

Hoe kan ik nieuwe adressen toevoegen aan de whitelist?

Het toevoegen van een adres aan de whitelist gebeurt in hetzelfde menu dat te zien is in afbeeldingen 6 & 7.
Klik op de knop "Voeg whitelist afzender toe".

Een pop-up box komt nu naar boven dar er uit ziet zoals onderstaande afbeelding (afbeelding 8).

Afbeelding 8: De pop-up box om een adres toe te voegen aan de whitelist. (klik om de afbeelding te vergroten)

U hoeft enkel het adres in te vullen zoals in bovenstaande voorbeeld. Vervang "niqexdemo.com" voor uw eigen gewenste adres.