Hoe download ik een backup?

U kunt met ons backup-systeem een 60 dagen oude versie van uw site of account downloaden. Via ons controlepaneel is dit zeer gemakkelijk om te doen.

Stap 1: log in bij cPanel en navigeer naar uw backups

Om een backup terug te zetten is het nodig om eerst in te loggen bij cPanel. U kunt hiervoor deze handleiding volgen.

Zodra u bent ingelogd komt u op een pagina die overeenkomt met onderstaande afbeelding. 
In de onderstaande afbeelding zijn verschillende secties ingeklapt om de pagina wat rustiger te maken en om de nadruk te leggen op de backup sectie. Als u de backup sectie niet direct kunt zien, scroll dan een stukje naar beneden totdat deze sectie in beeld komt.

Afbeelding 1: Overzichtspagina van het cPanel controlepaneel

Binnen de backup sectie, klik op de knop  “Full account backups”.
(De knop is in bovenstaande afbeelding aangegeven met een rood vierkant)

Als u voor het eerst het backup menu betreed dan is het eerst nodig dat u akkoord gaat met de voorwaarden en privacy verklaring.
U bent al eerder met deze voorwaarden akkoord gegaan.
We zijn verplicht om deze voorwaarden en privacy verklaring opnieuw te laten zien volgens de AVG.

Stap 2: het terugzetten van de backup

Nadat u op de knop “Full account backups” heeft geklikt komt u terecht op een pagina die overeenkomt met onderstaande afbeelding. U kunt hier een backup downloaden.

Afbeelding 2: Overzicht van uw account backups.

Let op de datum waarvan u de backup terugzet! Sorteer de datum door op “Creation Date” te klikken.

Klik op de knop “Generate Download” om een backup klaar te maken om te downloaden. Deze knop(pen) zijn aangegeven in bovenstaande afbeelding met een rood kader.
Nadat u op de knop heeft geklikt wordt om een bevestiging gevraagd zoals in onderstaande afbeelding. Als u zeker weet dat u deze download wilt aanmaken dan kunt u dit hier bevestigen.

Afbeelding 3: Confirmatie van het aanmaken van een download

Het systeem zal nu de benodigde data gereedmaken om te downloaden. Dit kan enige tijd in beslag nemen afhankelijk van de grootte van uw account.

Zodra alle benodigde informatie klaar is om te downloaden zal de pagina veranderen naar wat overeenkomt met onderstaande afbeelding.

Afbeelding 4: Het downloaden van de data

Klik op de knop “Download” om te starten met het downloaden naar uw computer. Sluit het tabblad niet, het kan enige tijd duren voordat alle data naar uw computer is gedownload afhankelijk van de hoeveelheid data.