Hoe activeer ik tweestaps-verificatie voor mijn cPanel account(s)?

Tweestaps verificatie is een maatregel die de beveiliging van uw account significant kan verbeteren. We raden zeker aan om Tweestaps verificatie in te schakelen voor uw cPanel account(s). Let op: als u meerdere webhosting pakketten heeft dan heeft u ook meerdere cPanel accounts.

Deze handleiding gaat over het instellen van tweestaps-verificatie voor uw cPanel account(s). Het is ook mogelijk om tweestaps-verificatie in te stellen voor de klantomgeving, klik hier om naar deze specifieke handleiding te gaan.

Stap 1: Het inloggen bij het cPanel controlepaneel

Het is mogelijk om direct in te loggen bij uw cPanel accounts via de inlog-gegevens die u via de mail heeft ontvangen. Het is ook mogelijk om in te loggen via onze klantomgeving.
Zodra u bent ingelogd komt u terecht op een pagina die er ongeveer uit ziet als onderstaande afbeelding.

In de onderstaande afbeelding zijn verschillende secties ingeklapt om de pagina wat rustiger te maken en om de nadruk te leggen op de beveiliging-sectie. Als u de beveiliging-sectie niet direct kunt zien, scroll dan een stukje naar beneden totdat deze sectie in beeld komt.

Afbeelding 1: Overzichtspagina van een cPanel account.

Klik op de knop "Tweeledige verificatie" in de beveiligings-sectie. Deze knop is in bovenstaande afbeelding aangegeven met rode pijl en vierkant.

Stap 2: Het instellen van tweestaps-verificatie

Klik op de knop om te beginnen met het instellen van tweestaps-verificatie. Zorg ervoor dat er een authenticatie-app geïnstalleerd is op je telefoon. Indien je nog geen authenticatie-app hebt geïnstalleerd dan adviseren we om Authy of de Google Authenticator te gebruiken.
Scan met uw app de QR code die op het scherm wordt gegeven.
Uw telefoon zal nu elke 30 seconden een code genereren van 6 cijfers. Voer de gegeneerde code in op het scherm om te bevestigen dat alles correct is ingesteld.

De authenticatie-app op uw telefoon is nu correct ingesteld om verificatie-codes te genereren voor uw account. De eerstvolgende keer dat u inlogd in de klantomgeving zal er worden gevraagd naar een verificatie-code.