Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Soms kan het gewoon gebeuren, inloggegevens zijn verdwenen en daardoor kan je niet meer inloggen.
In dit artikel wordt er uitgelegd hoe je de inloggegevens kan herstellen van de Niqex klantomgeving.

Let op
Deze handleiding geldt alleen voor het herstellen van het wachtwoord van de Klantomgeving.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt en wil deze herstellen

Ga als eerste naar de inlogpagina van de klantomgeving en klik op 'Wachtwoord vergeten?', je komt op de pagina terecht waar je je wachtwoord kunt resetten.
Je komt terecht op de pagina die hieronder weergegeven is.

Een screenshot van de wachtwoord vergeten pagina van Niqex

Vul in het veld het e-mail adres in dat je gebruikt voor je account.
Als het juiste e-mail adres is opgegeven dan ontvang je binnen een minuut (of twee) een bericht met een link om je wachtwoord te resetten.
Klik op de link in de e-mail  en vul een nieuw wachtwoord in.

Na het veranderen van je wachtwoord wordt je automatisch ingelogd, je kunt in het vervolg het nieuwe wachtwoord gebruiken om in te loggen.

Het is altijd mogelijk om in de klantomgeving je wachtwoord van de klantomgeving te veranderen.
Om dit te doen klik je bovenin de klantomgeving op je eigen naam. Klik vervolgens op 'Wijzig wachtwoord'.

Het is ook mogelijk om het e-mail adres van je account te veranderen. Om dit te doen klik je eerst bovenin de klantomgeving op je eigen naam, klik hierna op 'Wijzig gegevens'.
Het is hier mogelijk om het e-mail adres van je account te veranderen.

Wat moet ik doen als ik niet meer weet met welk e-mail adres ik moet inloggen?

In het geval dat je geen toegang meer hebt tot het e-mail adres waarmee je bent geregistreerd, of als je vergeten bent welk e-mail adres dit is dan is het nodig dat het e-mail adres van je account wordt aangepast.

Helaas is er in dit geval een probleem aangezien iedereen wel kan zeggen dat hij/zij de eigenaar van het account is, daarom moet het absoluut vastgesteld worden dat jij de eigenaar bent van het account.

Dit wordt gedaan door de informatie die wij hebben van uw account te vergelijken met de informatie die u ons kunt geven om te bewijzen dat u de daadwerkelijke eigenaar van het account bent. We maken hierbij onderscheidt tussen accounts die op naam van een persoon staan een accounts die op naam van een bedrijf staan.

Mijn account staat op naam van een Persoon

Stap 1:

Stuur een e-mail naar support@niqex.com, geef in de mail aan dat de inloggegevens verloren zijn of dat je geen toegang meer hebt tot het e-mail adres van je account.

Stuur in dezelfde mail zo veel mogelijk informatie waaruit blijkt dat jij de rechtmatige eigenaar van het account bent.
Denk hierbij aan informatie zoals:

• Een kopie van een ID-kaart (Paspoort, rijbewijs, identiteitskaart). Zorg ervoor dat het BSN, de foto en het documentnummer onherkenbaar zijn gemaakt.
  • Een screenshot van het laatste bank- of PayPal-afschrift van Niqex. Zorg ervoor dat het bedrag en omschrijving duidelijk zichtbaar zijn.
  • Het e-mail adres dat je in het vervolg wilt gaan gebruiken voor je account.

(als mogelijk)

• Bewijs van adres door middel van een officieel document zoals jaarverslag van de bank of gemeentelijke brief. (het gaat hierbij enkel om het adres, de overige inhoud van het document kan onherkenbaar gemaakt worden)

Tip: Gebruik de kopieID-app van de Rijksoverheid om gemakkelijk je ID-bewijs af te schermen.

Stap 2:

Zodra wij de mail hebben ontvangen gaan we controleren of het verzoek voor herstel van inloggegevens terecht is ingediend.
We doen dit eerst door een e-mail te sturen naar het bij ons bekende e-mail adres.
Het is ook mogelijk dat we een bericht sturen naar de ingestelde sub-accounts maar dit doen we niet altijd.

Indien je de e-mail binnenkrijgt dan weet je gelijk welk e-mail adres gebruikt kan worden om in te loggen, in dat geval kan je direct door naar de wachtwoord-herstel pagina om daar je inloggegevens te herstellen.
In dit geval vragen we je om weer even contact op te nemen zodat we de procedure kunnen afsluiten.

Stap 3:

Zodra we hebben geverifieerd dat de aanvraag voor het wijzigen terecht is (dit kan 2-3 werkdagen duren) dan zullen we de gegevens voor het account aanpassen naar de nieuwe gewenste gegevens.

Hierna zullen we je een bericht sturen dat het e-mail adres van het account is gewijzigd, hierna is het mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te vragen via de wachtwoord-herstel pagina.

Mijn account staat op naam van een bedrijf

Stap 1:

Stuur een e-mail naar support@niqex.com, geef in de mail aan dat de inloggegevens verloren zijn of dat je geen toegang meer hebt tot het e-mail adres van je account.

Stuur in dezelfde mail zo veel mogelijk informatie waaruit blijkt dat jij de rechtmatige eigenaar van het account bent.
De volgende informatie is vereist:

• Een KVK uittreksel van het bedrijf dat in het account vermeld staat. (dit uittreksel mag maximaal 6 maanden oud zijn)
  • Een kopie van een ID kaart (paspoor, rijbewijs, identiteitskaart) van de bestuurder(s) van het bedrijf. Zorg ervoor dat het BSN, de foto en het documentnummer onherkenbaar zijn gemaakt.
  • Een screenshot van het laatste bank- of PayPal-afschrift van Niqex. Zorg ervoor dat het bedrag en omschrijving duidelijk zichtbaar zijn.
  • Indien je niet een bestuurder bent van het bedrijf dan hebben we van beide een bestuurder als van jou als aanvrager een kopie van een ID kaart nodig. Zorg ervoor dat het BSN, de foto en het documentnummer onherkenbaar zijn gemaakt.
    • In dit geval is het ook nodig dat er een schriftelijke machtiging afkomstig van een van de bestuurders bij ons binnenkomt waarin staat dat jij als aanvrager gemachtigd bent om te handelen namens het bedrijf. Dit kan verstuurd worden in de vorm van een ondertekend document.
  • Het e-mail adres dat je in het vervolg wilt gaan gebruiken voor je account.(als mogelijk)
  • Bewijs van adres door middel van een officieel document zoals jaarverslag van de bank of gemeentelijke brief. (het gaat hierbij enkel om het adres, de overige inhoud van het document kan onherkenbaar gemaakt worden)

Tip: Gebruik de kopieID-app van de Rijksoverheid om gemakkelijk je ID-bewijs af te schermen.

Stap 2:

Zodra wij de mail hebben ontvangen gaan we controleren of het verzoek voor herstel van inloggegevens terecht is ingediend.
We doen dit eerst door een e-mail te sturen naar het bij ons bekende e-mail adres.
Het is ook mogelijk dat we een bericht sturen naar de ingestelde sub-accounts maar dit doen we niet altijd.

Indien je de e-mail binnenkrijgt dan weet je gelijk welk e-mail adres gebruikt kan worden om in te loggen, in dat geval kan je direct door naar de wachtwoord-herstel pagina om daar je inloggegevens te herstellen.
In dit geval vragen we je om weer even contact op te nemen zodat we de procedure kunnen afsluiten.

Stap 3:

Zodra we hebben geverifieerd dat de aanvraag voor het wijzigen terecht is (dit kan 2-3 werkdagen duren) dan zullen we de gegevens voor het account aanpassen naar de nieuwe gewenste gegevens.

Hierna zullen we je een bericht sturen dat het e-mail adres van het account is gewijzigd, hierna is het mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te vragen via de wachtwoord-herstel pagina.

De bovenstaande stappen kunnen als omslachtig worden ervaren, en dat begrijpen we goed. We moeten echter rekening houden met de veiligheid van zowel onze klanten als onze diensten, en deze veiligheid is nou eenmaal een topprioriteit.

Als je beide de inloggegenven en je e-mailadres van het account kwijt bent dan kunnen we uiteraard niet zomaar de gegevens gaan aanpassen. We moeten er echt zeker van zijn dat we te maken hebben met de eigenaar van het account.

Mocht je aan de hand van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze support.