Ga terug naar overzicht

Hoe verhuis ik een domein naar Niqex?

Het verhuizen van een domein is een proces dat begint bij je huidige registrar. Het is nodig dat je hier een zogenoemde authorisatie-code aanvraagt.
Deze code wordt soms ook een verhuiscode, verhuistoken, EPP-code of domeintoken genoemd. Deze codes werken als een soort wachtwoord en zijn uniek voor elke domeinnaam.

Zodra je de EPP-code (of verhuiscode) hebt ontvangen van je huidige registrar dan kun je verder met het daadwerkelijke proces van de domeinverhuizing. Dit begint op onze pagina voor domeinverhuizingen. Vul hier de domeinnaam in die je wilt verhuizen samen met de verkregen authorisatie-code.
Het proces van verhuizing wordt gestart na betaling.

Het is mogelijk dat je hierna enkele e-mails ontvangt ter bevestiging van de verhuizing evenals goedkeuring voor de verwerking van gegevens. Het is mogelijk dat u hiervoor e-mails ontvangt van de onderstaande afzenders:

  • Uw huidige (vorige) registrar
  • Niqex
  • RealTimeRegister (netwerk partner van Niqex)

Indien de ingevulde gegevens kloppen dan zal de verhuizing (doorgaans) binnen enkele seconden worden uitgevoerd.

Let op! Uw DNS instellingen worden niet overgedragen bij het verhuizen van een domein.
Indien u de DNS instellingen wilt bewaren dan adviseren we om voorafgaand van de verhuizing de DNS instellingen aan ons door te geven.
Wij zullen er dan voor zorgen dat deze instellingen worden geactiveerd op uw domein na verhuizing.

Ga terug naar overzicht

Was dit artikel nuttig?

menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Copy link
Powered by Social Snap