Alles over ons nieuwe hosting cluster: Mercurius

Terug naar overzicht
november 7, 2018

Zo nu en dan ontstaat de mogelijkheid om drastisch te kunnen vernieuwen. Zodra die kans er dan ook daadwerkelijk is dan moet je deze aannemen, en dat is dan ook precies wat we hebben gedaan. De afgelopen maanden zijn we hard bezig geweest om onze webhosting systemen op elke manier te verbeteren. En we zijn van mening dat die verbeteringen wel gelukt zijn.
Daarom is vanaf vandaag ons nieuwe hosting cluster beschikbaar genaamd Mercurius.

Tijdens het opzetten van dit nieuwe systeem zijn we actief gaan kijken naar alles wat in de basis beter moest. Het Mercurius-cluster is de eerste keer sinds we zijn gestart dat we écht zijn gaan kijken naar de manier waarop onze systemen zijn gebouwd. Met die informatie hebben we het besluit genomen dat het allemaal opnieuw moest.

Ons oude hosting cluster had eigenlijk maar één probleem, namelijk dat efficiëntie ten koste kwam van veiligheid (en andersom). Dit was zeker te merken bij websites die geen gebruik maakten van standaard Content Management Systemen. Bij het gebruik van WordPress en Joomla was er niet veel te merken aangezien snelheid en veiligheid beide gewoon prima waren. Maar bij het gebruik van een wat complexer systeem, zoals Laravel of Symfony, begon je een impact te merken op de snelheid. Om dit te verbeteren is het nodig om de manier te veranderen waarop PHP websites worden verwerkt.

Een nieuw ontwerp

Als er wordt gepraat over optimalisatie dan gaat dat meestal over het aanpassen van een website om deze beter te laten werken met de server. Tijdens het maken van het nieuwe Mercurius-cluster hebben we echter voorgenomen om dit andersom te doen. De server moet vanaf het eerste moment efficiënter werken met de websites.

We zijn de vernieuwingen gestart met twee hoofdpunten in het achterhoofd: Veiligheid en Efficiëntie.
Om deze twee punten op de beste manier te bereiken hebben we alles op de achtergrond moeten aanpassen. Zowel hardware als software zijn hiervoor vernieuwd om zo in geheel een efficiënter systeem neer te zetten.

Security By Design

Een van de grootste veranderingen de manier waarop accounts worden geïsoleerd. Op het nieuwe Mercurius-cluster heeft elke klant een eigen virtuele omgeving die afgeschermd is van andere klanten. Dit zorgt voor meer zekerheid als het aankomt op de veiligheid van je website(s). Het afschermen van de accounts heeft meerdere voordelen, als eindgebruiker is echter het grootste voordeel dat jouw website niet beïnvloedt wordt als een andere website gehackt is of een virus heeft.

Bij het afschermen van de accounts zijn we echter niet gestopt met de beveiliging. Het nieuwe platform introduceert namelijk ook XDS (of EDS), dit staat voor Exploit Detection System. Dit systeem heeft 2 doelen en beide doelen zijn redelijk simpel...
1. Het scannen en detecteren van virussen en malware in de bestanden die geüpload worden naar de server.
2. Het detecteren van kwaadaardig internetverkeer en dit tegenhouden.

Je kan dit systeem dus een beetje zien als een antivirus op steroïden, maar dan voor je website.

Snelheid door innovatie

De snelheid van een website is cruciaal voor online succes. Alle partijen die in aanraken komen met je website vinden snelheid namelijk een extreem belangrijke factor, of het nou Google is of je echte website bezoekers. De meeste websites maken gebruik van een CMS zoals WordPress of Joomla, en zo niet dan wordt er vaak een Framework gebruikt zoals Laravel. In al deze gevallen is de website uiteindelijk gemaakt in PHP.

Voordat een PHP website wordt geleverd aan de bezoeker moet deze echter eerst vertaald worden, dit wordt gedaan door een PHP-motor. Deze vertaling zorgt ervoor dat de website ook te begrijpen is voor de computer van een bezoeker zodat er een beeld gevormd kan worden. Er zijn verschillende vertaal-motoren en ze werken allemaal net wat anders.
De ene vertaal-motor is heel veilig maar daardoor zeer langzaam, de andere is supersnel maar daardoor weer zo lek als een mandje.

In het nieuwe Mercurius-cluster is heeft elk account echter een persoonlijke virtuele omgeving. Hierdoor is het voor ons mogelijk om een volledige nieuwe PHP-motor te gebruiken die beide veiliger én sneller is. Deze nieuwe methode zorgt ervoor dat websites gemiddeld twee keer zo snel kunnen laden als voorheen. Deze verandering zal direct merkbaar zijn voor individuele websites, maar ook voor web-designers en ontwikkelaars die een groot aantal websites in een account hebben.

Verhuizen naar het nieuwe platform

We starten deze week nog met het verhuizen van accounts naar dit nieuwe platform. Als je domein bij ons is geregistreerd dan hoef je zelf niets te doen. Indien je website bij ons wordt gehost maar je domein is ergens anders geregistreerd dan zal je van ons een e-mail ontvangen met instructies om je DNS instellingen aan te passen.

Mochten er vragen zijn dan kan je gerust contact met ons opnemen via een Ticket, WhatsApp of Social Media.

menu-circlecross-circle
2 Shares
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Share via
Copy link
Powered by Social Snap